Prijava
na izpite

ekosola1
ekosola1

Projekt Dvig digitalne kompetentnosti
Informacije >>

Projekt NA-MA POTI
Informacije >>

Projekt PODVIG
Informacije >>

Zlati Zotkin talent 2022 na področju psihologije

Na prireditvi Zotkini talenti 2022, 19. 6. v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, je bil eden izmed 709 zlatih Zotkinih taletov tudi dijak 3. F razreda, smer gimnazija, Rok Orešek. Zlato priznanje je osvojil na področju psihologije.

Čestitamo!

mentorica dr. Barbara Debeljak Rus

1. letnik GIM v Narodni galeriji v Ljubljani

22. junija 2022 smo z gimnazijskimi dijaki 1. e in 1. f obiskali Narodno galerijo v Ljubljani. Po vodenem ogledu stalne razstave baročnih del (Razkošni barok), smo se posvetili detajlom Robbovega vodnjaka in jih upodobili z ogljem na risalnem listu.

več…

Zmaga Aleksa Lokarja na natečaju Hudi Talenti Elektronike 2022

ADAPTIVE AIR SENSING

Z veseljem sporočam, da je na letošnjem strokovnem natečaju Hudi Talenti Elektronike 2022 v močni konkurenci zmagal naš dijak 4. R oddelka Aleks Lokar s projektom “Adaptive Air Sensing”. Zmagovalec Aleks bo poleg laskavega naslova prejel tudi vrednostne bone za 300 Eur, ki jih podarja organizator podjetje HTE. Iskrene čestitke!

https://talenti.hte.si/ocena-projektov-hudi-talenti-elektronike-2022/

Rihard Bonifer, učitelj praktičnega pouka, mentor

Likovno delo Tinkare Mlekuž uvrščeno na razstavo Slovenske znanstvene fundacije

Z veseljem sporočam, da je bilo likovno delo naše dijakinje 1. E gimnazijskega oddelka – Tinkare Mlekuž – v hudi konkurenci (osnovne in srednje šole iz celotne države) uvrščeno na razstavo, ki jo Slovenska znanstvena fundacija načrtuje za čas od 27. septembra do 10. oktobra 2022, torej od otvoritve 28. slovenskega festivala znanosti z mednarodno udeležbo ZNANOST V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU (Ljubljana, 27.-29. september 2022) do zaključka Svetovnega tedna vesolja (4.-10. oktober 2022). Način izvedbe bo ustrezen glede na zdravstvene razmere v času izvedbe.

S to razstavo bo Slovenska znanstvena fundacija skupaj s pokroviteljem proslavila 130. obletnico rojstva slovenskega vizionarja o poletih in bivanju v vesolju, Hermana Potočnika Noordunga (1892-1929).

Do otvoritve razstave bo posebna komisija, ki jo bo imenovala Slovenska znanstvena fundacija, določila prejemnike denarnih in knjižnih nagrad v okviru omenjenega natečaja. O nagrajencih boste obveščeni v septembru mesecu.

Čestitke Tinkari in držimo pesti, da bo dobila eno od nagrad!

Mentorica: Miranda Kabaj Vončina, prof., učiteljica svetnica 

NAGRADA NA LIKOVNEM NATEČAJU »ČLOVEK–DRUŽBA–OKOLJE«

Likovno delo DIPTIH I. in II. Filipa Getova Samardžije iz 1. T razreda je bilo nagrajeno na nacionalnem likovnem natečaju »ČLOVEK–DRUŽBA–OKOLJE« in sicer v kategoriji srednjih šol Slovenije. Delo bo razstavljeno v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Vse čestitke dijaku za osvojeno nagrado in uspešno zastopanje naše šole v slovenskem prostoru.

mentor Miran Kreš

Vprašanja, sporočila

6 + 5 =

(Skupno 347.256 obiskov, današnjih obiskov 127)
Dostopnost