Skoči na glavno vsebino

Dosežki

Usposabljanje CCNA1 – osnove omrežij

cisco16Od 1. 3. 2016 do 22. 6. 2016 je na SŠ Domžale šoli potekalo usposabljanje iz računalniških omrežij po programu znanega podjetja Cisco. Usposabljanja se je udeležilo 11 dijakov programa Tehnik računalništva. Udeleženci tečaja so spoznali, kako poteka načrtovanje, izgradnja in vzdrževanje računalniških omrežij. Dobili so vpogled v najnovejša tehnološka znanja s področja komunikacijske tehnologije.

Usposabljanje je prvič potekalo v organizaciji in izvedbi SŠ Domžale.

Trije dijaki so uspešno opravili zaključni izpit, ki je bil sestavljen iz enajstih delnih izpitov, zaključnega teoretičnega izpita in praktičnega dela. To so Čampa Pušl Dan, Kovačič Marko in Zakrajšek Žan.
Poleg novih znanj so si pridobili mednarodno priznani certifikat, ki jim bo omogočal nove zaposlitvene možnosti tako doma kot v svetu.

Iskrene čestitke!

 


Bralnice pod slamnikom – ‘Vsakdo si zasluži, da se mu nekoč v življenju zgodi nekaj dobrega’

Na literarnem likovnem natečaju NLB Vita ‘Vsakdo si zasluži, da se mu nekoč v življenju zgodi nekaj dobrega’  v okviru festivala mladinske književnosti Bralnice pod slamnikom je Ana Kračman, dijakinja 2. letnika gimnazije, zmagala v kategoriji literarnih prispevkov srednješolcev. Čestitamo!

Več o tem lahko preberete na povezavi.

Domžale, 11.5. 2016

Podelitev nagrade Ani Kračman iz 2. e za najboljši literarni srednješolski prispevek na uradem odprtju festivala Bralnice pod slamnikom! Čestitke! 🙂

B1B2B3B4B5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Književnost na filmu

Dijaki 2. e, Nika Vodnjov, Ana Kračman, Rok Janežič, Gregor Gorjan in Miha Dimc, so na zaključni prireditvi tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik v petek, 15. 4. 2016 v Kinodvoru v Ljubljani, prejeli srebrno priznanje za film Zdravilo (mentorica Nina Stopar).
Film Zdravilo je predelava in aktualizacija Gogoljeve novele Plašč, kjer se Janez, sodobni Akakij Akakijevič, sooča s socialno neurejeno državo in kriminalom v boju za lastno zdravje.

Iskrene čestitke!

IMG_0465

IMG_0473IMG_0470IMG_0467IMG_0462

IMG_0456

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ekonomijada 2015

V sredo, 6. aprila 2016, je v Kamniku na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra, potekala 3. ekonomijada. Letošnja tema je temeljila na poznavanju področja finančnega poslovanja oziroma trgovanja z vrednostnimi papirji.

Namen sodelovanja je bil predvsem v druženju mladih, navezovanju stikov, tudi poslovnih ter mreženju. V tekmovanju, ki se je kazalo v znanju, veščinah in spretnosti trgovanja, se je pomerilo preko osemdeset tekmovalcev iz štiriindvajset srednjih šol iz vse Slovenije.

Srednjo šolo Domžale so zastopali dijaki: Črt Skvarča, Luka Florjančič in Tina-Nikolina Volčini, vsi iz 2.O razreda. Dijakinja Tina-Nikolina Volčini je bila v ekipi, ki je dosegla tretje mesto. Skupna uvrstitev naše šole pa je bila osmo mesto.

Vsem našim tekmovalcem iskrene čestitke za dobre rezultate.

E1 E2

 

 

 

 

 

 


Računalniško tekmovanje

22. marca 2016 je bilo na Ptuju (Šolski center Ptuj) 6. državno tekmovanje dijakov srednjih računalniških šol in 24. državno tekmovanje dijakov elektro šol. Dijaka Srednje šole Domžale Adijan Dervišević in Andrej Volkar sta v konkurenci 15 šol in njihovih ekip dosegla odlično 3. mesto. Dijaka sta morala konfigurirati strežnik, oblikovati spletno postavitev “retro” igrice in pripraviti podatkovno bazo za administriranje rezultatov. Čestitke obema!

Tekmovanje 2016 1 Tekmovanje 2016 2 Tekmovanje 2016 3


EKO kviz 2016

Fatima Mušić, dijakinja 3. H, je na državnem tekmovanju v EKO KVIZU v kategoriji srednje poklicno izobraževanje dosegla odlično drugo mesto. Tekmovanje je potekalo 9. marca na Gimnaziji Celje – Center. ČESTITAMO!

 ekokviz1 ekokviz2


Turnir v košarki za dijake

V torek, 26. 1. 2016, je v športni dvorani Gimnazije Brežice potekal četrtfinalni turnir v košarki za dijake. Ekipa Srednje šole Domžale je z dvema zmagama osvojila prvo mesto in se tako uvrstila v polfinale državnega prvenstva, kjer sodeluje najboljših šest ekip v državi.

ČESTITAMO!

Bilten >>

 


Tekmovanje v malem nogometu

V četrtek, 21. 1. 2016, je bilo na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica področno tekmovanje v malem nogometu. Ekipa Srednje šole Domžale se je uvrstila v FINALE! ČESTITAMO!

Ekipa:

#1 ŠMID KRISTJAN
#2 RORIČ MAJ
#3 GUTIČ DIN
#4 GREGORIN SIMON
#5 ADAM GNEZDA ČERIN
#6 JAŠARAGIČ ANIS
#7 VELIČ EMIR
#8 HUČ MARKO
#9 TRDIN GAŠPER
#10 ŠKRLEP LUKA
#11 TIBOR GORENC STANKOVIČ
#12 TRISTAN JERIN
# URBANIJA ŽAN TONE

 


Računalniško tekmovanje Bober

Dijaki Srednje šole Domžale, Mihaela Šuštar, Klara Zupančič, Tea Žnidar, Marko Latinčič in Jure Salkič, so sodelovali na državnem računalniškem tekmovanju Bober. Tekmovanje se je odvijalo 16. 1. 2016 ob 10.00 na Fakulteti za računalništvo v Ljubljani.

Letos so udeleženci državnega prvenstva morali zbrati vsaj 12 točk od 15-ih na šolskem tekmovanju Bober. Ker je že sama udeležba lep dosežek, čestitamo vsem udeležencem državnega prvenstva.

Še posebno smo ponosni na Mihaelo Šuštar, ki je dosegla zlato Bobrovo priznanje, kar jo uvršča v zgornjo četrtino tekmovalcev. Čestitamo!

Naj omenimo, da so zmagovalci svetovnega prvenstva potencialni kandidati za Turingovo nagrado, kar je vrednostni in moralni ekvivalent Nobelove nagrade.

Več o tem:
https://bober.acm.si/simple/competitions/finale2015/

Boštjan Šuhel

2 5

 

 

 


Zlata medalja na državnem prvenstvu v kronometru (12. 06. 2015)

Katja JERETINA, 3. E
kronometer15

Državno tekmovanje v pisanju filozofskega eseja 2015

V petek, 20. 3. 2015, je na Gimnaziji Vič potekalo 11. državno srednješolsko tekmovanje v pisanju filozofskega eseja. Na tekmovanju je Aleks Ulčnik, dijak 4. letnika naše gimnazije, osvojil prvo mesto. Čestitamo!

FIL

 


SŠ Domžale ima 4. najboljšo košarkaško ekipo v Sloveniji!

Košarkarska ekipa, ki jo v večini sestavljajo košarkaši Heliosa, vodi pa jo trener mladinske in kadetske ekipe Dejan Čikić s sodelovanjem učitelja ŠVZ Tomaža Kališnika, se je uvrstila na zaključni košarkarski turnir in tam osvojila nehvaležno, a še vedno odlično 4. mesto. Čestitamo!

finale1 finale2

 


KOŠARKARJI PODROČNI PRVAKI

Sreda, 26. 11. 2014

Na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju je v sredo, 26. 11. 2014, potekalo šolsko košarkarsko tekmovanje. Ekipa SŠ Domžale v postavi Belšak Miha, Bratec Aljaž, Dejanovič Aleksander, Gutič Enes, Hadalin Tjaž, Juhant Matic, Košir Peter, Lah Žiga, Mazgon Matevž, Pirnat Radovič Luka, Prinčič Miha, Rogelj Lovro, Šoln Gašper in Vesel Matic je zmagala v predtekmovalni skupini na področnem tekmovanju.
V prvi zelo izenačeni tekmi so šele v finišu strli odpor Gimnazije Kranj. V drugi tekmi so se pomerili z ekipo Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Kranj. Po dobrem uvodu je nastopila manjša kriza in zmago so naši košarkarji zopet potrdili v zadnjem delu tekme.

Petek, 5. 12. 2014

Ekipa Srednje šole Domžale je osvojila prvo mesto na področnem prvenstvu Gorenjske. V prvi tekmi je bila boljša od Gimnazije Jesenice (58:33), v drugi tekmi pa so premagali še domačo ekipo iz Gimnazije Franceta Prešerna Kranj (58:37).
Z osvojitvijo turnirja so na papirju dobili lažjega nasprotnika v četrtfinalu iz Goriške in Dolenjske regije, s katerima se križa Gorenjska skupina.

Čestitamo!

košarkaši-dec14


naj-izvajalec

 


Mladinske olimpijske igre v Nandžingu, avgust 2014

Katja JERETINA, 3. E

– odlično 4. mesto v cestni dirki,

– 7. mesto v kronometru,

– 17. mesto BMX.

 jeretina1

 


 Festival mladih, Domžale, 6. 9. 2014

V Češminovem parku v Domžalah je bil v soboto 6. 9. 2014 Festival mladih, v okviru katerega smo podelili bronasta MEPI priznanja šestim dijakom Srednje šole Domžale. Sodelovali so podžupanja Občine Domžale, ga. Andreja Pogačnik Jarc, direktor SŠ Domžale, g. Primož Škofic, ga. Ana Kocjančič iz nacionalnega odbora MEPI, direktorica Zavoda MEPI, ga. Andreja Anžur Černič in prizadevni mentorji Metka Karlovšek, Saša Kukić, Katja Dovč, Nuša Fujan in Irena Dokl.

Dobitniki priznanj: Tajda JERAS, Neža LEBEN, Anže ŠKOFIC in Patricija TOME iz 3. E ter Matic RUTAR in Kristian WICHER iz 3. F.

mepi14

 

 


Mladinske olimpijske igre v Nandžingu, avgust 2014

Žiga LAH, 4. F – odlično 2. mesto v zabijanju na koš

lah

 


Državno tekmovanje mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek, 19. maja 2014, je na gimnaziji v Murski Soboti potekal finalni del državnega tekmovanja mladih raziskovalcev Slovenije. Naši dijakinji Neža Leben in Patricija Tome, 2. e, sta predstavili in zagovarjali svojo raziskovalno nalogo z naslovom Slamnikarstvo skozi oči delavcev, Pogovori z nekdanjimi delavci tovarne Univerzale. Podelili so jima zlato priznanje in njuno nalogo razglasili za najboljšo srednješolsko raziskovalno nalogo iz etnologije na letošnjem srečanju. Zaradi zlatega priznanja sta vabljeni na posebno prireditev za Zotkine talente 2014. Na sliki sta z zlatimi in srebrnimi mladimi raziskovalci z Osnovne šole Rodica.

Murska Sobota 2014

Vir: http://www.sola-rodica.si/

Vsem raziskovalcem je bila mentorica Vilma Vrtačnik Merčun, sodelovanje Osnovne šole Rodice z našo šolo pa je potekalo v okviru projekta Socialni in kulturni kapital.

Čestitamo!

Dostopnost