Skoči na glavno vsebino

Druge dejavnosti

BRALNICE POD SLAMNIKOM

Pogovor z Janjo Vidmar

Knjižnica Domžale, 29. 5. 2014

Janja Vidmar je slovenska pisateljica in scenaristka. Živi v Mariboru kot svobodna umetnica. Poleg knjig za otroke in mlade, piše tudi scenarije za otroške oddaje. Znana je kot avtorica mladinske realistične proze, predvsem s področja socialno-psihološkega romana.

Prejela je veliko nagrad ter sodelovala na mnogo natečajih. Napisala je scenarij za slovenski celovečerni film Blues za Saro. Njene knjige so Debeluška, Barbara, Princeska z napako, Tretja možnost in druge.

V sklopu festivala Bralnice pod Slamnikom smo imeli dijaki 2. letnikov gimnazije priložnost spoznati pisateljico Janjo Vidmar. Je iskriva, sproščena, odprta, zabavna in gostobesedna sogovornica. Prav tako nas je presenetila s sproščeno štajerščino in morda malo zastarelim slengom, ki pa ga zasledimo tudi v njenih delih. Počutili smo se sproščene.

Zaupala nam je nekaj sočnih podrobnosti iz svojega otroštva in z gotovostjo lahko potrdim, da si je nihče izmed nas ne bi želel za mlajšo sestro. Zaupala nam je, da romane piše tik pred rokom oddaje, da ima včasih težave z nadaljevanjem zgodbe ali pa iskanjem nove teme, ter da dober naslov odtehta polovico romana. Pisateljica je pred kratkim izdala roman Tretja možnost, o katerem je tudi največ govorila.

Svoj pogovor je zaključila z mislijo, ki nas je zelo navdušila: »Šola ni edina stvar v življenju.« 🙂

(Anže Škofic, 2. E)

FOTOGALERIJA >>

VIDEO >>

 

Dostopnost