Skoči na glavno vsebino

Vtisi s predavanja/z delavnice Aquafil Slovenija

Krožnost je naša priložnost in Oblikovalski izziv

Ekošola spodbuja krožno gospodarstvo/ Odpaden tekstil je težava, a obstaja rešitev.

Učimo se o krožnem gospodarstvu

Krožno gospodarstvo tudi v našem vrtcu / na naši šoli / fakulteti

Kako se učimo o krožnosti in krožnem gospodarstvu?

 

Na naši šoli smo že več let sodelovali v projektu Krožnost je naša priložnost in Oblikovalski izziv, ki ga organizira program Ekošola. V naše dejavnosti je bilo vključenih več kot 50 dijakov, ki so raziskovali, kaj je krožno gospodarstvo, zakaj je pomembno, izvedli pa smo tudi učne ure in druge dejavnosti.

O pomenu odpadkov, predvsem o težavah (stroških z zbiranjem in odvažanjem) se pogovarjamo pri predmetu poznavanje in razvrščanje blaga. Dijake spodbujamo v zbiranju, ločevanju, predelavi, menjavi, ponovni uporabi. Poznajo spletne strani, kjer lahko prodajo stvari, ki jih ne potrebujejo, ali ceneje kupijo, kar potrebujejo.

Zanimivi so jim podatki o dragih kovinah v elektronskih napravah. Iz odpadnega tekstila smo pa izdelovali novoletne okraske, ptičke, s katerimi smo razveselili starostnike v medgeneracijskem centru. Še uporabna oblačila pa so si dijaki v izmenjalniki tekstila lahko izmenjali.

Dijaki  so pri angleščini izvedli govorni nastop in nam predstavili Krožno gospodarstvo in drage kovine v elektronskih napravah.

Jesensko ekskurzijo smo izkoristili za ogled trgovine Humana sechodhand vintage.

Dostopnost