Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ Kratki filmi za šolo in Evropo, Milano, Italija

V tednu od 30. januarja do 4. februarja 2023 se je deset dijakov z dvema spremljevalkama udeležilo zadnje mobilnosti v projektu Erasmus+ Kratki filmi za šolo in Evropo (E+ Short Films for School and Europe), ki jo je gostila Italija, natančneje Istituto d’Istruzione Superiore N. Machiavelli v Milanu.

Prvi dan (ponedeljek) smo preživeli predvsem na vlakih, s  katerimi smo potovali od Ljubljane do Milana.

Drugi dan (torek) so nas na šoli, ki nas je gostila v času mobilnosti, sprejeli dijaki in profesorji. Po kratkem programu in pogostitvi so sledile predstavitve udeležencev mobilnosti, njihovih držav in nekaterih izdelkov, ki so jih naredili v času projekta. Po kosilu je bila na vrsti delavnica, ki jo je vodil italijanski režiser (ime sledi…).

Tretji dan (sreda) smo se odpeljali v Turin. Ogledali smo si Museo Nazionale del Cinema in znamenitosti mesta. Več kot besede povedo slike v spodnji fotogaleriji.

Četrti dan (četrtek) dopoldan so nam italijanski dijaki razkazali Milano, ogledali pa smo si tudi Milansko stolnico – od vrha do tal. Popoldne je sledila delavnica v šoli.

Peti dan (petek) smo zaključili z delom in prikazali nastale izdelke. Popoldne je bilo namenjeno raziskovanju Milana, zvečer pa smo druženje zaključili z gala večerjo v Milanu, kjer smo se tudi poslovili.

1. dan
2. dan
Dostopnost