Skoči na glavno vsebino

IZOBRAŽEVALNI PROGRAM za mladino: INŠTALATER STROJNIH INŠTALACIJ
NAZIV POKLICA: Inštalater strojnih inštalacij
IZBIRNE USMERITVE: INŠTALACIJE ali STROJNA MEHANIKA
TRAJANJE: 3 letni poklicni program

Opis poklica: inštalater strojnih instalacij izdeluje, napeljuje in vzdržuje strojne instalacije, med katere sodijo: vodovodne, ogrevalne, hladilne, klimatske in plinske naprave ter kanalizacija. Inštalater z usmeritvijo strojna mehanika napeljuje in vzdržuje cevne inštalacije, popravlja in vzdržuje stroje, menja poškodovane dele z novimi ter pozna mehansko in elektronsko delovanje naprav.
Izobraževalni program INŠTALATER STROJNIH INŠTALACIJ ima v 2. in 3. letniku dve izbirni usmeritvi: INŠTALACIJE in STROJNA MEHANIKA

Dijak, ki se odloči za usmeritev INŠTALACIJE, dobi poglobljeno znanje na področju vseh strojnih inštalacij. Predvsem razširi znanje vodovodnih in ogrevalnih inštalacij s poznavanjem plinskih, prezračevalnih in klima inštalacij.

instalater

Dijak, ki se odloči za usmeritev STROJNA MEHANIKA, dobi dodatna znanja iz vzdrževanja , proizvodnih procesov, strojev in mehatronike. S to usmeritvijo šola nadomešča izobraževalni program strojnega mehanika, ki ga v Sloveniji ni več.

mehanik

Praksa je v šoli in strnjeno pri delodajalcu v 1. in 2 letniku 3. tedne v 3. letniku pol leta. Za kolektivno pogodbo z delodajalcem poskrbi šola. Če dijak želi podpisat kolektivno pogodbo z znanim delodajalcem dobi obrazec pogodbe v šoli.

Program se zaključi z zaključnim izpitom iz slovenščine in izdelkom oziroma storitvijo.

Dostopnost