Skoči na glavno vsebino

Dijaki Srednje šole Domžale so se aktivno pridružili mednarodnemu dogodku z naslovom » Čas se izTEKa« s skupnim ciljem: ukrepati za podnebje, proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov.

19. 10. 2022 smo organizirali simbolični štafetni tek, za katerega so najprej dijaki 3. A Bašić Ajdin, Berdajs Jošt, Džafić Ermin, Hušić Amar, Jančar Žiga, Mulalić Almir, Povhe Jean Jacques, Šahinović Tarik, Velič Anis in Vujić Aleksandar pod mentorstvom učiteljev Mihe Anžiča in Branka Pekolja iz odpadnih materialov, ki se jih da reciklirati, izdelali štafeto.

Štafeta in barve na njej imajo simbolni pomen; dijaki so štafeto zvarili, nato pa so se potrudili z barvnimi prehodi, eko barvo, z meglico rustike in živo rdečim nastavkom nosilca, ki ponazarja ranjenost planeta…, kot so zapisali v sporočilu.

Nekaj utrinkov izdelave štafete:

Nato se je štafeta 19. oktobra 2022 okoli 10. ure odpravila izpred šole. Dijaki 1. O so se najprej uradno slikali z ravnateljem Andrejem Pezdircem in razredničarko Vesno Fujs, nato pa šli na pot od šole do Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik.

Štafeta je tako kot vse štafete potovala iz rok v roke, se skupaj z dijaki fotografirala in si skupaj z dijaki in spremljevalko Tino Rus Rozina ogledala čistilno napravo.

Po ogledu so se dijaki s štafeto vrnili nazaj v šolo, kjer je zdaj razstavljena v vitrini eko šole.

Vsem sodelujočim se v svojem in v imenu našega planeta srčno zahvaljujem.

Koordinatorica

Nataša Prašnikar

Dostopnost