Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 15. 1. 2024 smo profesorji družboslovnega aktiva že tradicionalno izpeljali tematski dan z naslovom Kako skrbeti in poskrbeti zase za dijake 2., 3. in 4. letnika gimnazijskega programa. Program, ki smo ga pripravili v sodelovanju z zunanjimi izvajalci, je bil pester in zanimiv, kot so povedali tudi dijaki. Igralec Nik Škrlec je v uvodnem delu pozdravil vse dijake in podal marsikatero uporabno misel, kako si učinkovito zapomniti informacije, ki jih v gimnazijskem programu ni malo.

Ker je to predstavil na njemu značilen zabaven način verjamemo, da bo dijakom še toliko bolj ostalo v spominu. V nadaljevanju dopoldneva pa so se dijaki po razredih udeležili dve do treh delavnic, ki so jih izpeljali izvajalci iz centra Logout, ZD Domžale, Društva študentov medicine Slovenije (projekt Virus) in Amnesty International in so se dotaknile tem, kot so mladi in spolnost na spletu, varna in zdrava spolnost, energijske pijače in zdrav življenjski slog, psihosomatska obolenja, nasilje in skrbna moškost ter nasilje v družini.

Kako skrbeti in poskrbeti zase? Vprašanje je eno, odgovorov je več, eden izmed njih pa je »Naj bodo ob tebi vedno prijatelji, ki bodo s teboj delili smeh, tvoje težave in tvoje zmage.«

Profesorji družboslovnega aktiva na gimnazijskem programu SŠ Domžale
Nina Jelić Bizjak, dr. Barbara Debeljak Rus in Jože Ručigaj

Dostopnost