Skoči na glavno vsebino


V sredo, 5. 12. 2018, vas ob 16. uri vabimo v učilnico 102 na predavanje z naslovom “
Kako prepoznati čustveno stisko najstnika in preprečiti čustvene težave?”.
Predavala bo dr. Aleksandra Rožman, univ. dipl. soc. del. z Inštituta PSIHOLOGIJA ZAŠČITITI OTROKA za psihoterapijo, raziskovanje in izobraževanje.

Po končanem predavanju, ob 17. uri, pa vas vljudno vabimo na naše NOVOLETNO DRUŽENJE v šolski telovadnici. Pridite, veselo in sladko bo!

Dijaki in kolektiv Srednje šole Domžale

O predavanju:
Vsi najstniki doživljajo čustvene stiske. Na predavanju izpostavimo, katere so nevarne za njihov razvoj in kateri najstniki so še posebej ranljivi za čustvene težave, kot so motnje hranjenja, obsesivno – kompulzivna vedenja, sanjarjenje in zatekanje v fantazijski svet, tesnobna in depresivna razpoloženja, fobije, pretirane težnje k perfekcionizmu in uspehu, zanemarjanje šolskih obveznosti, težave v odnosih z vrstniki, izoliranje, škodljivo igranje računalniških igric, občasno omamljanje z alkoholom, in drugo. Starše opozorimo na načine prepoznavanja zametkov težav. Posredujemo iztočnice za pomoč, kako lahko samostojno pomagajo otroku, ko opazijo spremembe, ki jih skrbijo, ter preprečijo nadaljnje razvijanje težav. Zaključimo z najučinkovitejšimi pristopi strokovne pomoči za obravnavo najstnikove situacije ter razložimo starševsko vlogo v procesu otrokovega okrevanja.

Predavala bo dr. Aleksandra Rožman, univ. dipl. soc. del. z Inštituta PSIHOLOGIJA ZAŠČITITI OTROKA za psihoterapijo, raziskovanje in izobraževanje. Doktorirala je s področja zakonske in družinske terapije.

 

Dostopnost