Skoči na glavno vsebino

Izšel je Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe https://www.gov.si/novice/2024-01-31-razpis-za-vpis-v-dodiplomske-in-enovite-magistrske-studijske-programe-v-studijskem-letu-20242025/ Ob tej priliki smo na SŠ Domžale za maturante zaključnih letnikov gimnazije in PSŠ gostili predstavnika vpisno informacijske službe Univerze v Ljubljani, dr. Sabino Žnidaršič in g. Staneta Petriča.
Med drugim sta izpostavila, da je študij privilegij, da imamo v Sloveniji kvalitetne študijske programe, na katere smo lahko ponosni. Predstavila sta proces odločanja za nadaljnji študij, se dotaknila poklicev prihodnosti in nanizala tudi nekaj pomembnih informacij glede poteka nadaljnjega šolanja. Pojasnila sta prijavno-sprejemni postopek, ki se je za maturante začel z včerajšnjim dnem, ko je bil objavljen Razpis za vpis in se bo zaključil z vpisom v prvi letnik. Na konkretnih primerih so maturanti spoznali sistem izračuna točk za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe.
Pomembni datumi pri vpisu v nadaljnje šolanje za študijsko leto 2024/25 so še 20. 2. do 20. 3. 2024 (prvi prijavni rok), 3. 4. 2024 (objava podatkov prve prijave in omejitev vpisa), 20. 5. do 8. 7. 2024 (preizkusi nadarjenosti na izbranih študijskih programih) ter 11. do 22. 7. 2024 (sklepi o rezultatih prvega prijavnega roka).
Povzela dr. Barbara Debeljak Rus

Dostopnost