Skoči na glavno vsebino


Le kaj počnejo psi v šoli?

Ne v pasji šoli, temveč kar na Gimnaziji Domžale so nas v četrtek, 18. 1. 2018, obiskali terapevtska doga Henrik in zlati prinašalec Oli ter veliki angleški hrt Wally. V sklopu tematskega dneva Človek in žival so dijaki in dijakinje imeli priložnost od blizu spoznati delo različnih  društev, ki si prizadevajo za dobrobit živali. Dr. psihologije in terapevtka s pomočjo živali, Maksimiljana Marinšek, je v uvodnem predavanju Človek in žival predstavila terapevtski učinek živali na človekovo počutje ter primere dobrih praks, s katerimi se srečuje pri zdravljenju in lajšanju številnih duševnih težav otrok in starejših.

Uvodnemu predavanju so sledile delavnice, na katerih so se dijaki in dijakinje podrobneje seznanili z delovanjem in prizadevanji naslednjih društev:  Tačke pomagačke, Zavetišče Horjul, društvo Hrtji svet Sloveniji ter ljubljansko Društvo za zaščito živali.  Prisluhnili so tudi predavanju z naslovom Mora biti človek moralno odgovoren do živali?, ki ga je pripravil dr. Tomaž Grušovnik s primorske univerze. V zadnjem delu tematskega dneva so sledile še interaktivne delavnice, ki so jih pripravile profesorice filozofije, psihologije in sociologije Gimnazije Domžale.

Celotno dogajanje na tematskem dnevu je oplemenitila še dobrodelna akcija, s katero smo na šoli zbirali stare rjuhe in odeje za živali iz zavetišča. Dobrega odziva dijakov in dijakinj ter vseh zaposlenih na šoli so bili veseli tako člani Zavetišča Horjul kot psi in mačke v zavetišču.

FOTOGALERIJA >>

Dostopnost