Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 27. oktobra 2022, smo z dijaki 1. R in 1. T v okviru interesnih dejavnosti izvedli kulturni dan v Ljubljani, kjer smo imeli voden ogled najbolj pomembnih znamenitosti Ljubljane.

Predstavljena nam je bila arhitektura “stare Ljubljane,” ki velja za vrhunsko, saj so bili njeni ustvarjalci, ne glede na zgodovinsko obdobje, vselej izrazito kreativni, obenem so svojo pozornost posvetili vsaki, še tako drobni podrobnosti. Med njimi najbolj izstopa arhitekt Jože Plečnik, ki je za Ljubljano naredil toliko kot Gaudi za Barcelono.

Vendar se nismo ustavili samo pri ljubljanskih znamenitostih, zanimala nas je tudi sodobna umetnost, zato smo zavili v Moderno galerijo. V Moderni galeriji nam je kustosinja na zanimiv in dinamičen način predstavila stalno postavitev moderne slovenske umetnosti 20. stoletja. Takoj smo opazili, da doživljanje sodobne umetnosti ni samo po sebi umevno, ampak je pomembno za oblikovanje kritičnega pogleda na družbo v kateri živimo in kot izhodišče za izmenjavo in širjenje znanja.

Miran Kreš

Dostopnost