Skoči na glavno vsebino

V sodelovanju s Slovenskim filozofskim društvom Slovenska matica ob obletnici ustanovitve vabi dijake in študente k sodelovanju na natečaju “Kdo ve?”

V negotovem času, ki ga ob tehnološki revoluciji globoko zaznamuje epidemija bolezni covid-19, se na novo postavlja in preizprašuje tudi status védenja in z njim povezane avtoritete. Kako zbirati in izbirati informacije, kako jih oblikovati v smiselno celoto, ki pomaga razumeti, živeti in se konstruktivno odzivati na dogajanje? Na koga se opreti, komu verjeti? Kako črpati iz lastnega znanja in intuicije ter kako naposled delovati kot gradniki prihodnosti z bogatim notranjim življenjem in jasnim mestom v družbi? Sodelujoči avtorji se lahko pri snovanju besedil naslonijo na delo Hotena nevednost Tomaža Grušovnika, ki je izšlo v zbirki Slovenska filozofska misel pri Slovenski matici in ki razmišlja o razlogih, zakaj se tako radi izogibamo resnici.

Rok in način prijave

Svoj prispevek pošlji do 5. aprila 2021 na naslov Slovenska matica, Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana s pripisom “Za natečaj”. Besedilo naj bo označeno s šifro, v ločeni kuverti pa priloži izpolnjen prijavni obrazec.

Nagrada

· 350 evrov za zmagovalni esej v kategoriji dijaki in

· 350 evrov za zmagovalni esej v kategoriji študenti

Vse piske in pisci bodo sprejeti v Klub mladih Slovenske matice, s tem pa bodo deležni vseh ugodnosti članov.

Več o pogojih sodelovanja, razpisani temi in nagradah na:
http://www.sfd-drustvo.si/natecaj-v-pisanju-eseja-za-mlade-kdo-ve/

Dostopnost