Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 17. 1. 2022, smo profesorice družboslovnega aktiva izpeljale že tradicionalni tematski dan, ko se povežejo tri discipline, katerih središče raziskovanja je človek: sociologija, psihologija in filozofija. Naslov letošnjega tematskega dne je bil Stres in sprostitev.

Dijaki in dijakinje so z izvajalko Vito Trefalt pri likovni dejavnosti ustvarjali prečudovite mandale, z mag. Lucijo L. Skok in Katarino Cerar so spoznali področje čuječnosti v odnosu do soočanja s stresom. Brain Gym ali možganska telovadba je bila osrednja točka delavnice, ki jo je vodila dr. Barbara Debeljak Rus, društvo Tačke pomagačke je ponovno opozorilo na pomen živali pri soočanju s stresom, mag. Sofija Baškarad je izpeljala delavnico Kolo ravnovesja, Meta Jerala Kegljevič delavnico obvladovanje stresa in tehnike sproščanja, Jana Pertot Tomažič pa delavnico Points of you.

Zanimivo, vedoželjno in uporabno dopoldne je bilo. Vse tri profesorice se še enkrat najlepše zahvaljujemo vsem prisotnim – izvajalkam za izvedbo delavnic in dijakom ter dijakinjam drugega, tretjega in četrtega letnika gimnazijskega programa za konstruktivne ideje ter predloge.

Za konec naj vam zaželimo čimveč pozitivnega stresa, v primeru negativnega pa – da bi se znali z njim na učinkovit način spoprijeti.  

Nina Jelić Bizjak, dr. Barbara Debeljak Rus in mag. Sofija Baškarad

Dostopnost