Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 23. 4. 2018, je v Novem mestu potekal zaključni turnir državnega prvenstva v košarki za srednješolce. Naša ekipa je branila lanski naslov.

V polfinalni tekmi smo izgubili proti ekipi Šentvida za tri točke. Tekma je bila izjemno izenačena. Na koncu je nekaj napak privedlo do napete končnice, v kateri smo z osebnimi napakami in time-outi poskušali preobrniti potek srečanja. Klavžar je imel za zadnji met 1.5 s časa, žoga se je skotalila iz obroča in tako smo ostali brez podaljška ter zmage.
V tekmi za tretje mesto smo se 3/4 tekme mučili z ekipo iz Slovenske Bistrice, ki je pokazala izjemen boj kljub mlajši in bistveno nižji ekipi od naše. V zadnji četrtini smo le pokazali, da imamo bolj kvalitetne posameznike, ki so odločili tekmo v našo korist. Ob koncu smo zmagali z visoko razliko, ki pa ni bila realen pokazatelj tekme.
V finalu je favorizirana ekipa ŠC Novo mesto premagala Gimnazijo Šentvid in tako postala letošnji državni prvak. 
Za našo ekipo je tretje mesto lep rezultat. Na turnirju smo nastopili zelo oslabljeni, fantje so iztrošeni zaradi dolge klubske sezone, tako da si vsekakor zaslužijo čestitke. Tudi letos so odlično predstavljali našo šolo, ter pokazali da spadajo v sam vrh srednješolske košarke.
Tomaž Kališnik
Dostopnost